Матэрыял падрыхтаваны
Акадэміяй кіравання пры Прэзідэнце Рэспублікі Беларусь
на аснове інфармацыі
рэспубліканскіх органаў дзяржаўнага кіравання,
Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі,
матэрыялаў агенцтва "БелТА" і газеты " СБ. Беларусь сёння»
Ва ўсіх перадавых у тэхнічных адносінах краінах свету вялікая ўвага надаецца праблемам павышэння якасці выпускаемай прадукцыі. Гэта ставіцца да спажывецкіх таварах, да сродкаў вытворчасці, да сельскагаспадарчай прадукцыі, да будаўнічых збудаванняў і наогул да ўсіх прадуктам працы чалавека і эфектыўнаму працы як такому.
Міжнародныя стандарты трактуюць якасць, як здольнасць характарыстык прадукцыі (сістэмы, працэсу) задаволіць патрабаванні спажыўцоў і іншых зацікаўленых бакоў. Пры гэтым у многіх краінах у паняцце» якасць " ўкладваецца розны сэнс.
Даведачны:
Напрыклад, у Германіі – гэта «адпаведнасць характарыстыках», у Францыі – «пачуццё задавальнення», «раскоша», у Італіі – «стыль», у Японіі – «удасканаленне», «бездакорнасць».
Падрабязней...